«

»

jún 06

“Változtassátok meg a világot, megnyitva szíveteket mások iránt”

„Megváltoztathatjuk a világot, ha megnyitjuk a szívünket mások felé. Sohase válaszoljunk rosszal a rosszra!” Így buzdította június 2-án, pénteken Ferenc pápa a hatezer fiatalt, akik keresztény nevelési módszert alkalmazó iskolákból érkeztek a Vatikánba.

pünkösd.pápa

Ünnepi hangulat uralkodott a VI. Pál teremben, ahol a több ezer fiatal hatalmas lelkesedéssel és szeretettel fogadta Ferenc pápát. A Szentatya a tőle megszokott módon, nagyon kötetlenül folytatott párbeszédet a diákokkal.

Giulia azt kérdezte a pápától, hogyan lehet megváltoztatni a világot. „Mindenekelőtt tudatában kell lenni, hogy senkinek sincs varázspálcája ennek megvalósítására” – mondta a szentatya. A hiteles változás motorjaként a szívet határozta meg. A világot úgy változtathatjuk meg, ha megnyitjuk a szívünket, ha meghallgatunk és elfogadunk másokat, ha osztozunk a dolgokban. A világot a mindennapi kis dolgokkal tudjuk megváltoztatni: a nagylelkűséggel, a másokkal való osztozás által, a testvériség megnyilvánulásaival. Ne válaszoljunk soha rosszal a rosszra, és ne reagáljunk a sértésekre. Jézus azt kéri tőlünk, hogy mindenkiért imádkozzunk, ellenségeinkért is. Ezzel változtathatjuk meg a világot.”