«

»

feb 08

Egységben a kisgyermekekért, a családokért – óvodavezetők találkozója Dunakeszin

Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és az általa fenntartott  Dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda közös szervezésében valósult meg az EKIF óvodavezetőinek és tagintézmény-vezetőinek szakmai találkozója február 7-én..

Az értekezletre Dunakeszin, a Szent Erzsébet Óvodában került sor. A jó hangulatú és magas szakmai színvonalú találkozón 29-en vettek részt: a Váci Egyházmegye óvodai vezető, az EKIF főigazgatója, irodavezetője, a pasztorális és a tanügyi igazgatóság munkatársai, valamint a Családi Életre Nevelés vezető kollégái, akik a megbeszéléshez a záró ebéden csatlakoztak.

A találkozó célja a kifejezetten az óvodákat érintő szakmai kérdések áttekintése, a felmerülő kérdések tisztázása, a sajátosan óvodai kihívások áttekintése, a problémákra adható megoldások azonosítása volt.

Ami pedig talán még ennél is fontosabb: egy ilyen, szívtől szívig ható találkozás mindig a köztünk élő Jézussal és az egymással való egységet építi. A megbeszélést az Egység Imájával kezdtük, és a fehér asztalt körbe ülve fejeztük be, s a találkozó folyamán végig tapintható volt egyfajta közösségi érzés, kapcsolódás, egy lelkes, a gyermekek és családjaik javát, egymás támgogatását kereső hozzáállás.

Köszönet az EKIF munkatársainak és a Dunakeszi óvodánk vezetőinek az előkészületekért és a lebonyolításért. Köszönet az óvodavezetőknek a hiánytalan jelenlétért, a hozzáállásukért és a mindennapi, csendes szolgálatért.

Találkozunk 2024. szeptember 25-én Dabason, a Napsugár Katolikus Óvodában!

Puskás Balázs