«

»

szept 19

“Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra válik”

„Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.” 

                                   (Róm 8,28)

Néhány nappal ezelőtt megkezdődött a 2022-2023. nevelési év és tanév az EKIF által fenntartott 31 köznevelési intézményben is.

Minden évkezdet más, voltak az elmúlt időkben békés, zavartalan, átlagos, megszokott rend szerint induló tanévek, de az előző két évben bizony adódtak nehézségek, a világjárvány miatt be kellett vezetni a tantermen kívüli, online oktatást, korlátozni kellett a közösségformálás legalapvetőbb formáját, a személyes érintkezést.

Ez év nyara békésen, korlátozások nélkül telt és a Jóisten kegyelméből közösségben, az intézmények vezetővel együtt készülhettünk fel, erősödhettünk meg az augusztus 29-én, immáron hagyományosan, Kismaroson a ciszterci nővérek monostorában tartott lelki napunkon.

Az új tanévünk a Szentlélek segítségül hívásával kezdődött a Balassagyarmati Szentháromság Főplébánia Templomban tartott Veni Sancte szentmisével, amelyen Marton Zsolt megyéspüspök úr homíliájával kértük az Úr áldását a nevelési évre, illetve adtunk hálát a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium harmincéves fennállásáért.

Az új tanév eseménydúsan, több, korábban megkezdett infrastruktúra beruházás befejezésével, az ingatlanok használatbevételi engedélyének birtokában, ünnepélyes átadással indult.

Ugyancsak ünnepi pillanatokat élhettünk meg jubiláló iskolánkban, ahol az elmúlt 10 év eredményeiért, a közösség hitben való megerősödéséért adhattunk hálát.

Köszönöm a Váci Egyházmegye főpásztorának és segédpüspökének, valamint nyugalmazott püspökének, hogy ünnepi pillanatainkban együtt adhattunk hálát az albertirsai és ceglédi újonnan épült tornacsarnok és óvodaépület megvalósulásáért és Isten áldását kérték az épületekben nevelkedő, hitben és tudásban gyarapodó gyermekek, fiatalok és családjaik életére, az őket nevelő és tanító felnőttekre, valamennyi betérőre.  

Bízva abban, hogy az előttünk álló hónapokban is érezhetjük az Úr támogatását, örömmel és hálatelt szívvel ajánlom a kedves látogató figyelmébe az eseményekről készített képes összefoglalókat, amelyeknek a létrejöttéért hálámat fejezem ki az Egyházmegye kommunikációs vezetőjének, Haáz Andreának és munkatársainak. Isten áldja meg Őket! 

 

Vác, 2022. szeptember 16.

Selmeczi Zoltán

főigazgató    


Albertirsa:

 Szeptember 12-én Dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök Úr megáldásával átadták Albertirsán a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola új tornacsarnokát.

Az eseményről az egyházmegye honlapján tájékozódhatnak:

https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/5053/UJ-TORNACSARNOK-ALBERTIRSAN.html


 Cegléd:

 Szeptember 15-én Marton Zsolt megyéspüspök Úr megáldásával Cegléden átadták a Magyarok Nagyasszonya Tagóvoda új épületét.

Az eseményről az egyházmegye honlapján tájékozódhatnak:

 https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/5051/UJ-EPULETET-KAPOTT-A-CEGLEDI-MAGYAROK-NAGYASZONNYA-KATOLIKUS-TAGOVODA.html


 Nagykáta:

 Szeptember 16-án Dr. Varga Lajos püspök Úr Nagykátán, az iskola 10 éves jubileumi ünnepsége keretein belül, megáldotta a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola új „Öko-tantermét”.

Az eseményről az egyházmegye honlapján tájékozódhatnak:

 https://vaciegyhazmegye.hu/hirek/5054/OKOTANTEREM-EPULT-A-JUBILALO-NAGYKATAI-KATOLIKUS-ISKOLABAN.html