↑ Return to Pályázatok

Fóton új óvoda építése

SAJTÓKÖZLEMÉNYNévtelen

A Váci Egyházmegye a Magyarország Kormánya által támogatott, EGYH-KCP-16-P-0109 azonosító számú projektje keretében valósította meg -többek között- a Fóton új óvoda építése című beruházását.

A Váci Egyházmegye a fejlesztési terveit egyrészt az alulról jövő, a lakosság körében felmerülő, másrészt az piaci keresletet kielégítő igényekre alapozva tervezte meg jelen projekt keretében megvalósult infrastruktúra fejlesztő stratégiáját. A hosszú távú működtetés érdekében elengedhetetlen volt, hogy a tervezett beruházások közvetlenül a lakosság igénye szerint, és a települési önkormányzatokkal szoros együttműködésben valósuljanak meg és a római katolikus hit értékei alapján működjenek.

Az Egyházmegye talán legelismertebb, legpatinásabb óvodája a Fóton működő, 4 csoportos óvoda. Az intézmény korábban a Szeplőtelen Fogantatás templom szomszédságában lévő épületekben 3 csoportot működtetett, illetve egy negyediket a templomi épületegyüttes egyik részében, az úgynevezett zárda épületben. Az intézmény szűkös helyen, ráadásul az egyik csoport a többitől elkülönülve működött, ami sok nehézséget okozott az évek során, továbbá nem voltak biztosítva a jogszabályi előírások (helyiségek hiányoztak).

Megoldásként kínálkozott, hogy a helyi önkormányzat felajánlotta a templom tőszomszédságában lévő telkét, amely a plébánia szomszédos ingatlanjával egybenyithatóvá vált, így a két ingatlan együttesen már rendelkezett akkora térrel, hogy egy négy csoportos óvodának helyt adhasson, mely 120 gyermek kényelmes és a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő módú elhelyezésére vált alkalmassá.

A projekt megvalósítását Magyarország Kormánya 400.000.000 forinttal támogatta.

Névtelen.2